22 września 2019 18:17 | Aktualności
Górnicza Wioska rozpoczyna rekrutację do projektu kulinarnego. Głównym celem jest nabycie przez uczestników umiejętności gotowania tradycyjnych, lecz „odświeżonych”, potraw kuchni borowiackiej. Zapraszamy osoby, które chcą zdobyć nowe umiejętności praktyczne i nie boją się ciężkiej pracy pod okiem szefa kuchni historycznej z Wielkopolski.
W ramach projektu gwarantowane darmowe szkolenia i warsztaty, wyżywienie, materiały szkoleniowe, ubezpieczenie, badania sanitarne, szkolenie BHP, zajęcia z doradcą zawodowym, pokrycie kosztów dojazdu na warsztaty, wyjazdy i wizyty studyjne w obiektach gastronomicznych serwujących kuchnię regionalną i tradycyjną i wiele innych ciekawostek. W programie m.in zajęcia praktyczne „kuchnia regionalna Borów Tucholskich: dania główne, desery, dania z ryb, zajęcia cukiernicze” itp. Wymagania: uczestnicy z powiatu tucholskiego (gminy Lubiewo, Cekcyn, Śliwice, Kęsowo, Gostycyn, Tuchola). Po zakończeniu projektu najlepsi kursanci mogą liczyć na zatrudnienie. Będzie sporo pracy i ilości godzin spędzonych praktycznie w kuchni pod okiem doświadczonego szefa kuchni.
Zgłoszenia na buko@las.pl lub 664778810 do 10 października 2019. Zapraszamy!